Prajitura inteligenta

de DIANA B in Dulciuri, 26 Mar 2011 | 7763 vizualizari

 

Am primit pe mail minunea asta de praji ( multumesc Hapleo ) , care se numea desteapta , dar la final , m-am gandit s-o ridic in grad , deci INTELIGENTA . A fost primita ca pe timpuri Impuscatu' , cu urale si ovatii ; sotul meu , ca despre el vorbesc , adora dulciurile suculente , celelalte cica , nu i se duc din gat ... normal , doar nu-s bere ...
Am testat-o ieri , am vrut s-o postez aseara ... zis si facut , am scris totul , am atasat poze si-i dau ,,salvare" ........... si ptr ca trebuia sa primesc un bobarnac de la Cel de sus , mi-a picat netu' ............. grea incercare ptr mine ... sa zic rau , sa nu zic rau ... si-am plecat de langa bestie , ca altfel , dormea in curte . Sper ca acum sa am mai mult noroc ... deci sa ma pun pe explicat , ca-i mai mult decat treaba in sine

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar , sau 15 linguri de fructoza
  • 1 l de lapte
  • 1 pachet unt de masa
  • 9 oua ( de la gainile din curte-mi plac mie )
  • 9 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaza de la o porto si de la o lamaie
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Intr-un vas am dat laptele , zaharul si untul la foc mic , pana acesta s-a topit , dupa care am dat vasul la racit

.Am separat in doua boluri marisoare cele 9 oua ; galbenusurile le-am mixat bine cu un plic zahar vanilat , pana a devenit o cremuta , la fel am procedat si cu albusul cu celalalt plic de zahar , pana a ajuns o spuma consistenta .

In vasul cu amestecul de lapte racit , am adaugat cremuta de galbenusuri , albusurile si faina (cernuta de mai multe ori + praful de copt ) si-am amestecat bine , pana la inglobarea fainii . Am adaugat coaja de la citrice si esenta de rom .

Am uns cu unt  o tava 25/37 , am turnat compozitia ( trebuie sa fie lichida ) si-am dat-o la cuptorul preincalzit , la foc mic (150 grade ) , timp de 50-60 de minute . La expirarea timpului de coacere , la baza tavii va fi un siropel care se va resorbi odata cu racirea .

Cam asta-i ... sper sa va placa si voua , daca o veti incerca si voi ...  eu va trebui s-o repet ... s-a cam dus

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

marieta 1

18.07.2011, 15:00

si eu am diabet si incerc fel de fel de metode!!!!!!!!!fructoza si zaharina lichida ne fac si noua viata mai usoara,si in plus cum ai spus si tu pot servi toti ai casei ca nu patesc nimic!!!!!!!buna prajitura!!!!!!!!

DIANA B 1

19.07.2011, 09:56

@marieta , imi pare rau ptr tine , stiu cum este (eu il am de 10 ani , tre' sa-i fac ceva dulce ) , dar cu un pic de atentie se poate trai binisor
Ms de vizita draga mea si ptr ca ti-a placut praji (postarile mele dulci , toate sunt cu fructoza , ptr ca eu nu folosesc zaharina )

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:03

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creme brulee cu anason stelat